Inschrijfformulier

Blijf op de hoogte

Bedankt voor de inzending!

 

Nieuws & tips

Lees hieronder de laatste nieuwtjes over Expeditie Alpaca! 
Ben je geboeid door onze belevenissen, schrijf je dan via bovenstaand formulier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

IMG_0632.JPG

Welkom op deze spiksplinternieuwe website!

28 juli 2021

Welkom liefste bezoeker, 

Met trots kunnen we hem eindelijk voorstellen, onze website. Vele uren achter de computer zijn versleten, maar we zijn meer dan tevreden met het resultaat. Neem een kijkje en jullie weten het intussen, aarzel niet om ons te contacteren! 

Joepie, de visitekaartjes zijn klaar!

4 augustus 2021

Daar zijn ze dan, klaar om uitgedeeld te worden. 

De tekeningen zelf werden geschilderd door mijn lieve zus Sarah, ze is een krak in haar vak :). 

En ik ben heel tevreden met het eindresultaat. Expeditie Alpaca kan nu écht van start gaan als je't mij vraagt!

IMG_E2995.JPG
IMG_2971.JPG

De ALLEREERSTE Meet & Greet is een feit

5 augustus 2021

Wat een prachtig plaatje vind ik dit! Het symboliseert éxact wat ik wil bereiken met de Meet & Greet. In alle rust genieten van het gezelschap van Billy en Lewis. Neem je de tijd om alpaca's echt te leren kennen, dan beleven zij er minstens evenveel plezier aan.
Win-win, toch? 

Zag je trouwens dat ik een extra rubriek toevoegde aan mijn website, genaamd 'impressies'? Hier kan je foto's terugvinden van activiteiten en reacties van mensen die een bezoekje brachten aan
Expeditie Alpaca. Veel kijkplezier!

Expeditie Alpaca op TV!

8 augustus 2021

Wauw, dit vond ik zelf even superspannend. Van nature ben ik iemand die liever niet in de schijnwerpers staat, maar toen ik deze kans kreeg kon ik hem natuurlijk niet laten schieten!

De journalist zei me op het einde iets wat is blijven hangen, namelijk dat als ik mezelf zou bezig zien op TV en zou denken "oh help" volkomen normaal is, maar dat die gedachte niet gedeeld zal worden met de rest van de kijkers. Wel, na de talloze hartverwarmende berichtjes overladen met complimentjes moet ik hem gelijk geven...

Heb je het gemist en wil je het graag herbekijken, klik dan hier: https://www.gva.be/cnt/dmf20210808_96991324

tv.jpeg
Image (39).jpeg

Billy keert tijdelijk terug huiswaarts

23 oktober 2021

Met lood in de schoenen en een heel dubbel gevoel keert Billy tijdelijk terug naar zijn oorspronkelijke kudde. Het botst vaak tussen hem en Lewis en hij mist de veiligheid en structuur van een grote kudde. 
Plan van aanpak = beide alpaca's even de rust te schenken die ze nodig hebben, de zoektocht starten naar een derde alpaca om toe te voegen aan het team van Expeditie Alpaca en met open armen Kamiel verwelkomen. Hij zal Lewis gedurende de afwezigheid van Billy vergezellen. 

Expeditie Alpaca gaat in zee met Andwerk

10 november 2021

An van Andwerk en ikzelf vonden elkaar in de liefde voor wol, zij vanuit haar creatieve zelve en ik vanuit mijn liefde voor wollige dieren. We leggen de laatste loodjes aan ons project en maken snel bekend wat deze samenwerking heeft opgeleverd!

Image (35).jpeg
Image (37).jpeg

DIY alpaca-pakketjes!

14 november 2021

Vol trots breng ik samen met An van Andwerk onze knutselpakketjes aan de man. Het pakketje werd kind- en milieuvriendelijk samengesteld met échte wol van Billy of Lewis.
Het is te koop voor €17.95.

Je vindt ze terug in Winkels vol Winkels (te Essen), je kan ze bij mij thuis afhalen (na een berichtje) of online op de webshop van An, https://www.andwerk.be/product-page/knutselpakket-alpacahanger-billy

Een 'oude' bekende!

4 december 2021

Ik schoolde me dit najaar opnieuw bij, ditmaal aangaande stress en relaxatie bij kinderen en jongeren. 
En daar kwam ik een 'oude' bekende tegen, namelijk mijn ex-collega Joyce van het UKJA. Joyce is integratief psychotherapeute van opleiding. Vanaf dag één konden wij het al goed met elkaar vinden, zowel op als naast de werkvloer. We kijken door eenzelfde bril naar het verlenen van psychologische hulp bij kinderen en jongeren en zullen daarom in 2022 samen groepsworkshops aanbieden!
Wordt vervolgd dus ...

Image (38).jpeg
Image (22).jpeg

Welkom, Nestor!

5 december 2021

Op de valreep van het jaar 2021 ben ik er dan toch nog in geslaagd een derde alpaca te vinden om toe te voegen aan mijn 'kudde'. Het is te zeggen, van duo naar trio :)! 
Nestor heeft er een lange rit opzitten maar zoals jullie zien heeft hij hier weinig last van ondervonden. Hij is geboren in juni 2020 en komt van een boerderij waar jaarlijks 30.000 bezoekers over de vloer komen. Bovenal is hij heel leuk om naar te kijken (met zijn bolle wangetjes) en is hij fluweelzacht! Ik wens hem alvast een superfijne tijd toe bij Expeditie Alpaca.

Het trio is compleet!

12 december 2021

En met de terugkeer van Billy valt alles op zijn plooi. Lewis, Billy en Nestor gaan vanaf nu met zijn drieën samen door het leven. Billy was heel blij om Lewis terug te zien en met Nestor klikte het ook meteen. Dat kan niet anders dan goedkomen :)!

Image (34).jpeg
Image (40).jpeg

Er wordt hard gewerkt achter de schermen

27 december 2021

Dit keer ga ik in zee met Nele van De Living waar zij aan de slag is als kinder- en loopbaancoach. Het zal jullie vast niets verbazen dat ook wij weer een heleboel gemeenschappelijke interesses hebben, die zich hebben vertaald in een leuke samenwerking! 

In februari en maart 2022 bieden wij samen de cursus 'Opvoeden tot veerkrachtige kinderen' aan. We geloven erin dat het opvoeden van kinderen geen eenvoudig te klaren klus is en wensen met deze cursus heel wat ouders door een andere bril naar opvoeding te laten kijken. 

Inschrijven kan via volgende link: https://www.delivingessen.be/kalender

Wij testen alvast de nieuwe activiteit uit!

28 december 2021

Regen of niet, het houdt ons duidelijk niet tegen! 

Vanaf april 2022 (we wachten op de lentezon!) zal je een GLOEDNIEUWE activiteit kunnen boeken bij Expeditie Alpaca, namelijk een heerlijk rustgevende en unieke wandeling met alpaca's. 

Deze zal tijdens schoolweken steeds op zondag om 11h00 plaatsvinden. Je vindt er meer info over terug bij 'aanbod'. Wens je er als eerste bij te zijn, dan is boeken uiteraard al een optie :)! 

Image (29).jpeg
Image (41).jpeg

Expeditie Alpaca wenst je een een fantastisch 2022 toe!

1 januari 2022

Aan de eerste dag van het nieuwe jaar wil ik alvast een woordje van dank uitspreken. We bestaan intussen 5 maanden en ik had zelfs nog niet durven dromen van al hetgene dat ik tot hiertoe bereikt heb. 
Zonder de steun van familie en vrienden was me dit nooit gelukt, maar jullie - sympathisanten, dierenliefhebbers, cliënten, collega's, ... - spannen natuurlijk de kroon! Waarvoor oprechte dank!!! 

 

Nieuwsbrieven

Beschikbaar als download

Nieuwsbrief januari 2022

 
Image (9).jpeg

"Eerlijk gezegd," zei de vos, "heb ik vaak het gevoel dat ik niets interessants heb te vertellen."

~

"Iets eerlijk zeggen is altijd interessant." zei het paard. 

Charlie Mackesy