top of page

Inschrijfformulier

Blijf op de hoogte

Bedankt voor de inzending!

Nieuws en tips: Subscribe

Nieuws & tips

Lees hieronder de laatste nieuwtjes over Expeditie Alpaca! 
Ben je geboeid door onze belevenissen, schrijf je dan via bovenstaand formulier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

IMG_0632.JPG

Welkom op deze spiksplinternieuwe website!

28 juli 2021

Welkom liefste bezoeker, 

Met trots kunnen we hem eindelijk voorstellen, onze website. Vele uren achter de computer zijn versleten, maar we zijn meer dan tevreden met het resultaat. Neem een kijkje en jullie weten het intussen, aarzel niet om ons te contacteren! 

Joepie, de visitekaartjes zijn klaar!

4 augustus 2021

Daar zijn ze dan, klaar om uitgedeeld te worden. 

De tekeningen zelf werden geschilderd door mijn lieve zus Sarah, ze is een krak in haar vak :). 

En ik ben heel tevreden met het eindresultaat. Expeditie Alpaca kan nu écht van start gaan als je't mij vraagt!

IMG_E2995.JPG
IMG_2971.JPG

De ALLEREERSTE Meet & Greet is een feit

5 augustus 2021

Wat een prachtig plaatje vind ik dit! Het symboliseert éxact wat ik wil bereiken met de Meet & Greet. In alle rust genieten van het gezelschap van Billy en Lewis. Neem je de tijd om alpaca's echt te leren kennen, dan beleven zij er minstens evenveel plezier aan.
Win-win, toch? 

Zag je trouwens dat ik een extra rubriek toevoegde aan mijn website, genaamd 'impressies'? Hier kan je foto's terugvinden van activiteiten en reacties van mensen die een bezoekje brachten aan
Expeditie Alpaca. Veel kijkplezier!

Expeditie Alpaca op TV!

8 augustus 2021

Wauw, dit vond ik zelf even superspannend. Van nature ben ik iemand die liever niet in de schijnwerpers staat, maar toen ik deze kans kreeg kon ik hem natuurlijk niet laten schieten!

De journalist zei me op het einde iets wat is blijven hangen, namelijk dat als ik mezelf zou bezig zien op TV en zou denken "oh help" volkomen normaal is, maar dat die gedachte niet gedeeld zal worden met de rest van de kijkers. Wel, na de talloze hartverwarmende berichtjes overladen met complimentjes moet ik hem gelijk geven...

Heb je het gemist en wil je het graag herbekijken, klik dan hier: https://www.gva.be/cnt/dmf20210808_96991324

tv.jpeg
Image (39).jpeg

Billy keert tijdelijk terug huiswaarts

23 oktober 2021

Met lood in de schoenen en een heel dubbel gevoel keert Billy tijdelijk terug naar zijn oorspronkelijke kudde. Het botst vaak tussen hem en Lewis en hij mist de veiligheid en structuur van een grote kudde. 
Plan van aanpak = beide alpaca's even de rust te schenken die ze nodig hebben, de zoektocht starten naar een derde alpaca om toe te voegen aan het team van Expeditie Alpaca en met open armen Kamiel verwelkomen. Hij zal Lewis gedurende de afwezigheid van Billy vergezellen. 

Expeditie Alpaca gaat in zee met Andwerk

10 november 2021

An van Andwerk en ikzelf vonden elkaar in de liefde voor wol, zij vanuit haar creatieve zelve en ik vanuit mijn liefde voor wollige dieren. We leggen de laatste loodjes aan ons project en maken snel bekend wat deze samenwerking heeft opgeleverd!

Image (35).jpeg
Image (37).jpeg

DIY alpaca-pakketjes!

14 november 2021

Vol trots breng ik samen met An van Andwerk onze knutselpakketjes aan de man. Het pakketje werd kind- en milieuvriendelijk samengesteld met échte wol van Billy of Lewis.
Het is te koop voor €17.95.

Je vindt ze terug in Winkels vol Winkels (te Essen), je kan ze bij mij thuis afhalen (na een berichtje) of online op de webshop van An, https://www.andwerk.be/product-page/knutselpakket-alpacahanger-billy

Een 'oude' bekende!

4 december 2021

Ik schoolde me dit najaar opnieuw bij, ditmaal aangaande stress en relaxatie bij kinderen en jongeren. 
En daar kwam ik een 'oude' bekende tegen, namelijk mijn ex-collega Joyce van het UKJA. Joyce is integratief psychotherapeute van opleiding. Vanaf dag één konden wij het al goed met elkaar vinden, zowel op als naast de werkvloer. We kijken door eenzelfde bril naar het verlenen van psychologische hulp bij kinderen en jongeren en zullen daarom in 2022 samen groepsworkshops aanbieden!
Wordt vervolgd dus ...

Image (38).jpeg
Image (22).jpeg

Welkom, Nestor!

5 december 2021

Op de valreep van het jaar 2021 ben ik er dan toch nog in geslaagd een derde alpaca te vinden om toe te voegen aan mijn 'kudde'. Het is te zeggen, van duo naar trio :)! 
Nestor heeft er een lange rit opzitten maar zoals jullie zien heeft hij hier weinig last van ondervonden. Hij is geboren in juni 2020 en komt van een boerderij waar jaarlijks 30.000 bezoekers over de vloer komen. Bovenal is hij heel leuk om naar te kijken (met zijn bolle wangetjes) en is hij fluweelzacht! Ik wens hem alvast een superfijne tijd toe bij Expeditie Alpaca.

Het trio is compleet!

12 december 2021

En met de terugkeer van Billy valt alles op zijn plooi. Lewis, Billy en Nestor gaan vanaf nu met zijn drieën samen door het leven. Billy was heel blij om Lewis terug te zien en met Nestor klikte het ook meteen. Dat kan niet anders dan goedkomen :)!

Image (34).jpeg
Image (40).jpeg

Er wordt hard gewerkt achter de schermen

27 december 2021

Dit keer ga ik in zee met Nele van De Living waar zij aan de slag is als kinder- en loopbaancoach. Het zal jullie vast niets verbazen dat ook wij weer een heleboel gemeenschappelijke interesses hebben, die zich hebben vertaald in een leuke samenwerking! 

In februari en maart 2022 bieden wij samen de cursus 'Opvoeden tot veerkrachtige kinderen' aan. We geloven erin dat het opvoeden van kinderen geen eenvoudig te klaren klus is en wensen met deze cursus heel wat ouders door een andere bril naar opvoeding te laten kijken. 

Inschrijven kan via volgende link: https://www.delivingessen.be/kalender

Wij testen alvast de nieuwe activiteit uit!

28 december 2021

Regen of niet, het houdt ons duidelijk niet tegen! 

Vanaf april 2022 (we wachten op de lentezon!) zal je een GLOEDNIEUWE activiteit kunnen boeken bij Expeditie Alpaca, namelijk een heerlijk rustgevende en unieke wandeling met alpaca's. 

Deze zal tijdens schoolweken steeds op zondag om 11h00 plaatsvinden. Je vindt er meer info over terug bij 'aanbod'. Wens je er als eerste bij te zijn, dan is boeken uiteraard al een optie :)! 

Image (29).jpeg
Image (41).jpeg

Expeditie Alpaca wenst je een een fantastisch 2022 toe!

1 januari 2022

Aan de eerste dag van het nieuwe jaar wil ik alvast een woordje van dank uitspreken. We bestaan intussen 5 maanden en ik had zelfs nog niet durven dromen van al hetgene dat ik tot hiertoe bereikt heb. 
Zonder de steun van familie en vrienden was me dit nooit gelukt, maar jullie - sympathisanten, dierenliefhebbers, cliënten, collega's, ... - spannen natuurlijk de kroon! Waarvoor oprechte dank!!! 

Expeditie Alpaca krijgt een "eigen" kledinglijn

25 januari 2022

"Samen bereik je meer dan alleen" is een motto dat ik als beginnend ondernemer al heb mogen ondervinden. Deze maand keek ik enorm hard uit naar wat de samenwerking met Charlotte van Frits & Eco - met Nestor in de hoofdrol - zou opleveren. En wat ben ik blij met het prachtige resultaat! 

Zou jij ook graag een trui, t-shirt of muts van Nestor willen? Stuur me dan vrijblijvend een berichtje! 

tine.jpeg
billy.jpeg

Alpacaverrijking

1 februari 2022

Ik had het al vaker gelezen en vernomen van alpaca-eigenaars dat alpaca's echte ijdeltuiten zijn. Maar de doorslag werd door Lewis gegeven. Telkens wanneer ik de jongens verhuis van weide, passeren we enkele ramen van het huis. Onze grote meneer last dan altijd even een stop in om zichzelf in de ramen te spiegelen. Daarom heb ik (lees 'ons vader') de spiegel van mijn oude kinderkamer verhuisd naar het alpacahok. Maar of iedereen even blij is met zijn spiegelbeeld, laat ik in het midden...

Booster-tweedaagse 'zeker van jezelf'

25 februari 2022

NIEUW NIEUW NIEUW

Expeditie Alpaca gaat een samenwerking aan met Joyce, integratief kinder- en jongerentherapeute. Samen werkten we een groepstraining uit voor kinderen van 9-12jaar die wel eens te maken krijgen met onzekerheid, niet durven opkomen voor zichzelf, twijfelen aan hun eigen mogelijkheden, ... 
Lees er meer over bij 'aanbod'. 

boostertweedaagse.jpeg
4.jpg

Wat een prachtige communiefoto's!

2 april 2022

Heel onverwachts kreeg ik een berichtje met de vraag of het mogelijk is om communiefoto's bij de alpaca's te maken. Wat een originele vraag!! Het meisje trotseerde de koude (de sneeuw was nog maar net gesmolten!) met blote benen maar toverde een prachtige glimlach op haar snoet bij de alpie's.

100% fun met Studio Mus en Expeditie Alpaca

7 april 2022

Een kinderdroom is uitgekomen! Mijn zus en ik kunnen uren verdwalen in prachtige herinneringen aan onze kindertijd op de boerderij. Maar we genieten er nog des te meer van als we al dit leuks kunnen delen met anderen. We lanceerden voor het eerst ons nieuwe concept "TROETELDIERENKAMP". 
Maya genoot van een heerlijk pony-beautysalon terwijl de konijntjes (en kindjes) lekker werden verwend met een high tea. 

WEGENS SUCCES WORDT DIT HERHAALD IN DE ZOMERVAKANTIE! 

6.jpg
2.jpg

Kom gezellig mee wandelen met de alpie's

8 april 2022

Het lijkt wel een patroon te worden, telkens wanneer ik vakantie heb bij het CLB, komt er weer iets nieuws uit de bus bij Expeditie Alpaca. Door het lengen van de dagen en betere weersomstandigheden zijn ook de langverwachte alpacawandelingen van start kunnen gaan. 
Ga jij graag eens met onze jongens op stap? Stuur me dan snel een berichtje om af te spreken!

BOOSTERTWEEDAAGSE, U WAS FANTASTISCH!

13-14 april 2022

Nooit had ik durven dromen dat we dit zouden bereiken op 2 dagen. Ik heb kinderen zien openbloeien, energie krijgen, groeien, zorgen vergeten, lachen & huilen, genieten, ontspannen, plezier maken en bovenal een ontroerend gevoel van gelijkheid en samenhorigheid beleven!!! 

WEGENS SUCCES WORDT DIT TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE HERHAALD. LAAT JE EMAILADRES ACHTER WIL JE ALVAST EEN PLEKJE RESERVEREN

groepstraining_edited.jpg
booster zomer twee.jpg

Het zomerprogramma is bekend!

11 mei 2022

Met wat vertraging ook de bekendmaking van het zomerprogramma op onze website! 

13 & 14 juli: de boosterdagen zoals jullie ze kennen voor kids van 9-12 jaar

1 & 2 augustus: *NIEUW* de boosterdagen voor kids van 6-9 jaar

22 & 23 augustus: *NIEUW* het vervolg op de basiscursus van de boosterdag, voor kids van 9-12 jaar. 

Lees er alles over bij het aanbod! 

Nieuws en tips: Nieuws en tips
Image (9).jpeg

"Eerlijk gezegd," zei de vos, "heb ik vaak het gevoel dat ik niets interessants heb te vertellen."

~

"Iets eerlijk zeggen is altijd interessant." zei het paard. 

Charlie Mackesy

Nieuws en tips: Citaat
bottom of page