top of page

De droom

Hoe het ooit allemaal begon

IMG_0730.jpg

Zoals jullie hier op de foto kunnen zien ben ik opgegroeid op een prachtige boerderij. Dit heeft me al ongelofelijk veel waardevolle herinneringen, plezier voor tien, buitengewone avonturen en de mooiste dierenvriendschappen opgeleverd. 

Naarmate ik ouder werd, besefte ik dat het leven op de boerderij en een wederzijdse vertrouwensband met dieren, me ook levenservaring, kennis, identiteit, inzicht, ontspanning en vaardigheden op verschillende domeinen heeft geschonken. Dat ik op deze manier ben grootgebracht, ben ik mijn ouders nog alle dagen dankbaar voor! 

En laat het nu net dat zijn wat ik zo graag wil delen met anderen. Want naast mijn liefde voor dieren, heb ik ook mijn hart verloren aan het zorg dragen voor anderen, in het bijzonder voor kinderen en jongeren met een psychiatrische achtergrond. Ik ben enorm trots en dankbaar dat ik mijn droom heb mogen verwezenlijken en deze unieke vorm van hulpverlening kan aanbieden. 

De droom: Over mij
IMG_0594.JPG

Charlie Mackesy

"Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?" vroeg de jongen.

~

"Help" antwoordde het paard. 

De droom: Citaat

Visie

Bij Expeditie Alpaca hechten we enorm veel belang aan de kwaliteit van onze dienstverlening. 

Enerzijds impliceert dit dat we een onderscheid maken in de doelgroep waartoe we ons richten, die verschillend en afhankelijk is van het specifieke aanbod. Hier kiezen we bewust voor. We willen dat wat we aanbieden, ook effectief als positief en zinvol wordt ervaren door de cliënt. En dit kunnen we enkel bereiken wanneer we met onze eigen krachten aan de slag gaan. 

Anderzijds geven wij de hoogste prioriteit aan het welzijn van de dieren zelf. Ons uitgangspunt is dat zij geen "middel" zijn om tot een doel te komen, wel aanzien we hen als échte co-therapeuten. Zonder de dieren zou Expeditie Alpaca niet bestaan. Dit maakt dat steeds aan al hun noden moet worden voldaan, vooraleer we van start kunnen gaan. Indien blijkt dat het welzijn van de dieren niet optimaal is, kan dit leiden tot onvoorziene omstandigheden (zoals bijvoorbeeld het annuleren van een afspraak). Wij vragen dan ook om jullie begrip voor dit soort situaties. 

De droom: Tekst
bottom of page